خرید و فروش خیار- بوته
یکی از انواع میوه هایی که بسیار پرمصرف است و خواص بی شماری دارد خیار می باشد . اگر چه برخی خیار بوته ای را بی خاصیت می انگارند اما باید گفت که خیار بوته ای برای کاهش وزن نیز تجویز می شود و سرشار از پتاسیم می باشد . از دیگر مزایای این محصول می توان به تنظیم فشار خون , بهبود بیماری های کبدی و همچنین نقرس و سرطان , بهبود سلامت پوست , شفاف کننده پوست , درمان آفتاب سوختگی , بهبود سیستم ایمنی بدن , کاهش قند خون و مسهل بسیارعالی , اشاره نمود . این محصول از پوستی سبز رنگ برخوردار است وگوشتی که در داخل آن قرار گرفته است کمی روشن تر به نظر می آید .
خیار بوته ای یکی از انواع خیارهایی است که طرفداران بسیاری در کشور دارد و همچنین از قیمت مناسب تری نیز برخوردار می باشد به همین دلیل خرید و فروش این محصول در کشور بسیار پر رونق می باشد . خیار بوته ای بسیار خوش طعم است وعطر و بویی بی نظیر دارد به همین دلیل به صورت انبوه در کشور کشت می شود و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
کشت خیار بوته ای
کشت خیار بوته ای کاری حساس است و نیاز به مراقبت ویژه ای دارد. در وهله ی اول برای کاشت خیار بوته ای به بذری اصلاح شده و مطمئن نیاز است . در مرحله ی بعد باید زمین با خاک مناسب آماده سازی شود و در اواخر زمستان بذر آن در پلاستیک هایی که از خاک پرشده اند کاشته می شوند . پس از مدتی , هنگامی که گیاه کمی رشد کرد و چهاربرگه شد از زمین فعلی و یا داخل پلاستیک جدا می شود و در زمین اصلی با فاصله یک متر تا یک مترونیم کاشته خواهد شد .
در مراحل رشد بوته ی خیار در زمین اصلی باید با دقت و به صورت منظم آبیاری شود تا گیاه به خوبی رشد کند و دچار سوختگی نشود. سرانجام در اواسط اردیبهشت ماه می توانیم اولین برداشت خیار بوته ای را آغاز نماییم. یک بوته ی خیار اگر در شرایط مناسبی قرار گرفته باشد قادر است تا 40 روز محصول بدهد . البته خیار ها باید در زمان مناسبی که به طور کامل رشد کرده و رسیده باشند برداشت شوند تا طعمی دلپذیر داشته باشند و تلخ نشوند .
کشت در فصل پاییز و زمستان
خیار بوته ای درفصل پاییز و زمستان نیز می تواند کشت شود و تقریبا در تمام فصول سال در کشور یافت می شود . شهرهایی نظیر ورامین و دزفول و... این محصول را به صورت عمده در پاییز تولید می نمایند و همچنین شهرهایی نظیرجیرفت و بندر عباس و... در فصل زمستان به برداشت و تولید این محصول می پردازند .
باید ذکر نمود که ایران در تولید خیارتوانسته است رتبه ی سوم جهان را به خود اختصاص دهد .
این محصول در بسیاری از مناطق کشور که از شرایط آب و هوایی مناسبی برخوردار هستند کشت می شود و پس از برداشت به بازار میوه و تره بار نیز عرضه می شود . تمامی مناطقی که این محصول را تولید می نمایند سعی به تولید با کیفیت این محصول را دارند . تولید با کیفیت خیار بوته ای موجب شده است این محصول از فروش بالایی در کشور برخوردار باشد .
کیفیت خیار بوته ای
خرید خیار بوته ای به صورت عمده از سر زمین و بدون واسطه سبب می شود تا این محصول با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد . هرچقدر کیفیت خیار بوته ای بالاتر باشد به همان میزان قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت .
اما به جرات می توان گفت اکثر خیارهای بوته ای که در کشورمان تولید می شوند از کیفیت مناسبی برخوردار هستند زیرا دقت لازم برای کاشت و مراقبت از این محصول به خوبی انجام می گیرد . وحتی این کیفیت به قدری بالا است که از خارج از کشور نیز مشتری و خواهان زیادی دارد و به خارج از کشور نیز صادر می شود .
سودآوری در بازار داخلی و خارجی
خیار بوته ای هم برای بازارهای داخلی سودآوری می کند و هم بازار صادرات به خارج از کشور را پر رونق نموده است . خیارهای بوته ای صادراتی نیز نسبت به کیفیت دارای قیمت های متفاوتی هستند واغلب از خیار های مربوط به بازارهای داخلی مرغوب تر می باشند . این خیار ها به صورت ویژه بسته بندی می شوند و به خارج از کشور صادر خواهند شد.
کشاورزان خیار های خاردار بوته ای را نیز بیشتر تولید می کنند زیرا این نوع خیار بوته ای به خصوص در خارج از کشور بسیار پرطرفدار می باشد . می توان گفت خیار های خاردار بیشتر به کشورهای دیگر صادر می شود و در بسته بندی هایی شیک و مدرن روانه ی بازارهای خارج از کشور می گردد .
سخن پایانی
بازار خرید و فروش خیار بوته ای بسیار رونق گرفته است و کشاورزان هم همواره در تلاش اند تا از روش های نوین کشت استفاده نمایند تا بتوانند محصولی با کیفیت تر و بدون نقص تولید نمایند وبه مشتریان ارائه دهند .