خرید و فروش بادمجان _ قلمی
بادمجان گیاهی است علفی و افراشته. ارتفاع آن حدودا ۷۰ سانتیمتر است. زادگاه این گیاه هندوستان بوده و قبل از اسلام به ایران آمده است. میوه آن خواص دارویی داشته و از فصل تابستان تا پاییز جمع آوری می شود و بعد از جوشاندن، به عنوان مرهم مورد استفاده قرار می گیرد. بادمجان نوعی محصول خوراکی به شمار می رود که بیشتر برای پخت و پز از آن استفاده می شود و دارای خاصیت دارویی و درمانی زیادی است.
انواع بادمجان
محصول بادمجان صادراتی دارای انواع مختلفی است. به جز انواع زینتی آن حداقل، 3 گونه بادمجان در ایران به طور وسیع کشت می گردد. این نوع از بادمجان ها به شکل کشیده ، باریک و یا گرد بوده و به رنگ های بنفش، زرد، سیاه و سفید هستند. این محصول به دلیل حسایت به سرما در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. ولی با کاشتن بذر بادمجان در نواحی سرد معتدل نیز میتوان به کشت این گیاه اقدام کرد . بادمجان متعلق به خانواده سیب زمینی است از زمان های بسیار قدیم در هند کشت می شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان ارسال شده است و بعد از آن چین از قرن نهم هجری شروع به کشت آن کرد .
نام های متفاوت بادمجان
بادمجان با نام های بادنجان، حدق، حدج، پادنگان، لهب، آنب ، کهلم ، کهبرگ، یبروجا، زعرور، قهقب، وغد، مغد ، پاتنگان شناخته می شود.
خواص بادمجان عبارتند از:
1- باعث کاهش کلسترول و فشار خون می شود.
2- تخم بادنجان که به رنگ قهوه ای روشن است به عنوان خلط آور در آسم به کار می رود.
3- مقوی معده است و گرفتگی معده را باز می کند.
4- کسانی که دست هایشان عرق می کند می توانند از آب سیاه پوست آن استفاده کنند.
5- ترشی بادمجان چون دارای طبع سرده بوده ادرار را زیاد می کند.
6- باعث از بین رفتن بوی بد زیر بغل و کشاله ران می شود.
7- بادنجان میوه کم کالری است و برای یبوست و لاغری مفید است.
8- از جوشانده ریشه آن برای درمان آسم استفاده می شود.
9- پوست آن خاصیت ضد سرطانی دارد و از پیری زودرس جلوگیری می کند.
بادمجان با توجه به نحوه پخت و مصرف دارای خواص متفاوتی است و دارای خواص زیر می باشد:
1- اگر بادمجان را به صورت تنوری و یا آب پز استفاده کنید باعث درمان زخم معده، سوءهاضمه، بی خوابی می شود.
2- باعث درمان سردرد، خوشبوکننده عرق و بوی زیر بغل، ضد تشنج سیاه کردن مو می شود اگر به صورت ضماد مصرف شود.
3- باعث درمان تنگی نفس، انگل، اشتها، گوش درد، اعصاب، فشار خون، اسهال خونی، نازایی، سرطان معده می شود.
4- کلاهک بادمجان نیز دارای خاصیت کنترل دیابت و برای قند خون مفید است.
صادرات و کشورهای تولید کننده
بادمجان قلمی و گرد ایران مناسب برای صادرات به بازار میوه تره بار کشورهایی همچون روسیه، قطر، امارات (دوبی)، کویت، عمان، عراق و … است. براساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو، در سال 2013 میلادی حدود 50 میلیون تن بادمجان در دنیا به عمل آمده که کشور چین با تولید حدود 29 میلیون تن بادمجان در مقام اول بوده است. کشور هند با تولید حدود 14 میلیون تن بادمجان، دومین تولید کننده مهم این محصول بوده و ایران نیز با تولید حدود 1.5 میلیون تن بادمجان جایگاه سوم در تولید جهانی بادمجان را به خود اختصاص داده است.
نحوه کاشت بذر بادمجان قلمی سیاه :
بادمجان را باید بعد از رفع سرمای زمستان در زمین اصلی بکارید یا اینکه در اسفند ماه نشاء کنید و بهار به زمین اصلی یا گلدان مورد نظر انتقال دهید.
روش کشت بذر بادمجان قلمی سیاه شبیه گوجه فرنگی بوده اما بذر آن بر خلاف گوجه فرنگی برای جوانه زدن احتیاج به یک دوره استراحت طولانی دارد.
بعضی مواقع حتی با سپری شدن دوره استراحت و کاشت بذر در شرایط مساعد، باز هم درصدی از بذر جوانه زده و رشد نشاهای جوان نیز بسیار کند است.
بوته بادمجان کمی بزرگتر از گوجه فرنگی است، بنابراین فاصله کاشت آن کمی بیشتر در نظر گفته می شود.
بادمجان را با کاشت بذر در خزانه زیاد میکنند.
پس از آنکه بذر سبز شد و نهال جوان دارای ۳ تا ۴ برگ گردید آن را به محل اصلی منتقل میکنند.
تاثیرات هوای سرد و گرم
در نواحی سرد و یا نقاطی که فصل گرم برای حداکثر برداشت کوتاه است باید بذر یا بادمجان را دو تا دو ماه و نیم قبل از آنکه هوای بیرون به اندازه کافی گرم شود در گلخانه گرم کاشت. زیرا در این صورت میتوان انتظار محصول کافی از کاشت بادمجان در نواحی کوتاه فصل داشت.
در هفته اول بعد از انتقال گیاه به گلدان برای تشویق به رشد بیشتر و توسعه ریشه دما در طول روز و شب باید ۲۴ درجه سانتی گراد باشد.
زمانی که میوه ها شروع به رشد می کنند درجه حرارت را در طول روز ۲۲ درجه سانتی گراد و در طول شب ۱۹ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
زمانی که میوه کامل شد درجه حرارت در طول روز ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد و در طول شب ۱۷ تا ۱۹ درجه سانتی گراد باید باشد.
بذر بادمجان را در گلدان نیز میتوان کاشت بهتر است برای مقاومت بوته بادمجان در مقابل باد و تکانها یک قطعه چوب یا میله به عنوان نگهدارنده، به بوته ببندید.
آفتاب
بادمجان نیز همانند تمامی صیفی جات به آفتاب کامل و گرما نیاز دارد و به آفتاب مستقیم احتیاج دارد، و معمولاً هر ۳ تا ۴ روز یک بار به آبیاری احتیاج دارد.
زمین بادمجان باید دائم نم دار و مرطوب باشد. بهترین خاک برای بادمجان خاکهای شنی لومی است. همچنین خاک آن باید عمیق ، حاصلخیز و زهکشی خوبی داشته باشد.
سخن پایانی
میوه بادمجان از زمانیکه حدود یک سوم آن تشکیل شده و اندازه نهائی خود را پیدا کرده باشد تا رسیدن کامل آن قابل برداشت است. میوه کاملاً رسیده پر رنگ شده به مدت زیادی می تواند روی بوته مادری باقی بماند.