خرید و فروش عمده شلغم تازه خام
شلغم از خانواده ی سبزیجات به شمار می آید و در رنگ های سبز و سفید و بنفش موجود می باشد. این محصول در اکثر مناطق کشور ما و کشورهای دیگر قابل کشت می باشد و برای رشد به شرایط آب و هوایی معتدل نیاز دارد . بسیاری از کشورها از این محصول در برخی از غذاهای خود استفاده می نمایند کشورهایی مانند ژاپن, برزیل و آمریکا و ...
دارویی برای سرماخوردگی
در کشورما این نوع از سبزیجات بیشتر برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود و بیشتر به عنوان دارویی برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا و.. شناخته شده است . حقیقت امر این است که شلغم سرشار از ویتامین C می باشد و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن نیز می گردد . به همین علت وقتی دچار سرماخوردگی هستیم اگر از شلغم استفاده کنیم, بیماری ما به سرعت بهبود می یابد .
خواص شلغم
یکی از بهترین غذاهایی که می توان با شلغم برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا تهیه نمود سوپ شلغم می باشد . از دیگر خواص و فواید این سبزی می توان به افزایش سلامتی قلب و عروق, تقویت استخوان, بهبود عملکرد دستگاه گوارش, افزایش متابولیسم بدن, بهبود و سلامت ریه, تقویت بینایی, افزایش گردش خون, بهبود عملکرد دستگاه تنفسی, پیشگیری از تصلب شریان, پیشگیری از صدمه دیواره رگ های خونی و پیشگیری از سرطان و... اشاره نمود. این سبزی نیز به کاهش وزن کمک می کند و در برنامه رژیم غذایی بسیاری از افراد دارای اضافه وزن ,گنجانده شده است.
مصارف شلغم
این محصول بومی اروپا و آسیای میانه است و قادر است در هر نوع خاکی به راحتی رشد نماید. شلغم مصارف زیادی دارد. ریشه ی این محصول توسط انسان ها و برگ های آن توسط دام ها مورد استفاده قرار می گیرد . گوشت ریشه ی شلغم دو رنگ می باشد. در نوع اول گوشت ریشه ی آن سفید رنگ است و در نوع دیگر ریشه ی آن زرد می باشد.گوشت ریشه ی سفید رنگ دارای کیفیت بهتری است و برای کشت بیشتر از این نوع شلغم استفاده می شود .
برگ های این نوع شلغم برای تغذیه دام نیز مورد استفاده قرار می گیرد. حدودا یکسال طول می کشد تا این محصول به صورت کامل رشد نماید و به مرحله برداشت برسد. این گیاه به شرایط خاصی برای رویش احتیاج ندارد و به راحتی کشت خواهد شد .
برای تهیه یک شلغم با کیفیت باید به نکات زیر توجه نمود :
اگر شلغم با فشار نوک انگشت فرو برود و شل باشد از کیفیت خوبی برخوردار نیست و نباید از این نوع شلغم برای تهیه ی غذا و یا به صورت پخته استفاده نمود زیرا موجب نفخ معده خواهد شد . شلغم های تازه دارای گوشتی پر و سفت هستند .
پوست بیرونی شلغم تازه شفاف و براق است .پوست های کدر پلاسیده و مانده می باشند .
شلغم باید سفت و سنگین باشد و وقتی برش زده می شود داخل آن هم شفاف و براق باشد. در این صورت این شلغم تازه است و برای خرید مناسب می باشد .
صادر به سایر کشورها
آب و هوای ایران برای کشت این محصول بسیار مناسب است و هر سال شلغم هایی بسیار با کیفیت در کشور ما تولید می شوند. این کیفیت بی نظیر موجب شده است تا بسیاری از کشورها خواهان این محصول از کشور ما باشند و شلغم به صورت انبوه به کشورهای دیگر نیز صادر گردد.
این محصول به دلیل طعم بی نظیر و فواید بسیاری که دارد بازارش هیچ گاه اشباع نمی شود و همواره متقاضیانی برای آن وجود دارد. همچنین به علت روابط تجاری آسان و.. شلغم بیشتر به کشورهای عراق و روسیه و امارات صادر خواهد شد. به علاوه کشوری که بیشترین تقاضای این محصول را دارد روسیه می باشد.
نوع صادراتی شلغم از بهترین کیفیت وبهترین ظاهرانتخاب می شود و پس از تمیز نمودن آن و گرفتن خاک آن به صورت مناسب بسته بندی می شود و برای ارسال به کشورهای همسایه آماده می شود. خرید و فروش داخلی و صادرات این محصول نیز رونق خوبی دارد و موجب کسب در آمد بسیاری از فروشندگان خواهد شد .
سخن پایانی
شلغم نیز همانند دیگر محصولات کشاورزی اگر به صورت عمده و از سر زمین کشاورزی تهیه گردد قیمت تمام شده ی آن بسیار پایین می آید. این محصول توسط باغدار و یا کشاورزی که از هزینه های کشت این محصول با اطلاع است قیمت گذاری می گردد .
سایت های اینترنتی نیز برای خرید و فروش این محصول طراحی شده اند و در اختیار مردم قرار داده شده اند. توسط این سایت ها می توان به راحتی و با قیمتی مناسب محصول مورد نظر را تهیه نمود . بدون اینکه دلالان در قیمت گذاری دخالتی داشته باشند و سودجویی کنند .