خرما و مزایای آن
خرما، از شیرینترین میوههای جهان هست. این آجیل خوشمزه در انواع و اقسام مختلف موجود است که هر یک مزایای خاص خود را دارند؛ به طوری که اگر تصمیم به تهیۀ خرما بپردازید، انتخاب برایتان سخت خواهد بود.
تاریخچۀ این میوۀ مفید به هزاران سال پیش بر میگردد؛ به صورتی که شواهدی دربارهی برداشت خرما توسط انسانها تا هشت هزار سال پیش وجود دارد. نخل خرما، قسمتی جداییناپذیر از زندگی کویری است. تا جایی که از این درخت به دلیل توانایی در تأمین عناصر لازم برای بقا، یعنی غذا، نوشیدنی و سرپناه، به عنوان «درخت زندگی» یاد شده است. چرا که از هر لحاظ مفید بوده و حتی از برگهای آن برای فرار از آفتاب سوزناک کویر استفاده میشده است.
خرما بخشی از خوراکیهای مورد استفادۀ هر ایرانی و البته دیگر افراد جهان است؛ از آجیل شب یلدا گرفته تا شب کریسمس. اخیراً خرما به محبوبیت بیشتری در میان افراد دست یافته است؛ چرا که با افزایش اطلاعات عمومی در مورد انواع خوراکیهای سالم و ناسالم و خواص خرما و همچنین روی آوردن بسیاری به گیاهخواری، استفاده از این محصول بیشتر از قبل رایج شده است. خرما جایگزینی عالی برای قند و شکر فرآوری شده میباشد و انرژی موردنیاز فرد را تأمین میکند. خرما دارای مقدار زیادی مواد مغذی میباشد و منبعی غنی از پتاسیم است.
خرمای تازه چیست؟
خرما محصول نخل خرما میباشد، که علاوه بر نوع بسیار محبوب خود، یعنی خرما خشک شده، دارای انواع مختلف و متنوعی میباشد. اگر تا به حال خرما تازه را امتحان نکردهاید، از چشیدن لذت مزهی کاراملی و نرم آن دریغ نکنید.
بیشتر خرماها قبل از برداشت، مدت طولانیتری به درختان آویزان میمانند تا کمی خشک شوند و پس از برداشت، دوام بیشتری داشته باشند. اینها همان خرماهای تازۀ موجود در فروشگاهها هستند، که البته طعمی بینظیر و خوشمزه دارند.
چگونه بهترین نوع خرما را انتخاب کنیم؟
خرما تازه ممکن است چروک شده باشد، اما نباید سفت باشد. به دنبال انواعی باشید که گوشتی و حجیم باشند و ظاهر آن کمی براق باشد. اگر روی پوست آن شکر متبلور شده مشاهده کردید، هرگز به تهیۀ آن نپردازید، چرا که در اینصورت خرما، تازه نیست.
خرما نیمه خشک پرطرفدارترین نوع میباشد که بسیار نرم و شیرین است.
خرما خشک تازه سفت و الیافی است و در صورت خشک شدن بیشتر، سختی آن افزایش مییابد. با این حال این نوع برای عشایری که مسافتهای طولانی را میپیمایند، خوراکی جدانشدنی است، چه برای دام و چه برای افراد.
بهترین زمان خرید خرما
همانطور که میدانید، نخلهای خرما در بیابان بیشترین رشد را دارند. در ایران که یکی از بهترین و بزرگترین کشورهای تولیدکنندۀ خرما محسوب میشود، برداشتهای اولیه مانند خرما مضافتی، از آخرین هفتۀ مرداد شروع میشود. در حالی که انواع دیگر مانند خرما پیارم، از هفتۀ دوم مهر برداشت میشوند. به طور کلی زمان برداشت خرما ایرانی از مرداد تا مهر ادامه دارد.
بنابراین به طور خلاصه، اگر مقدار زیادی خرما برای مصرف روزانه میخواهید، میتوانید از انواع خشک آن، بدون نگرانی از هزینههای هنگفت، تهیه نمایید. چرا که در حین خوشمزگی، دیرتر خراب میشوند و میتوانید برای مدت طولانی به استفاده از آن بپردازید.
حتماً هنگام خرید خرما، به عواملی همچون نوع آن، میزان خشکی، تولیدکننده و قیمت خرما توجه نمایید تا از تجربهی خریدی رضایتبخش بهرهمند شوید.