خرید و فروش کاهو
خرید و فروش عمده کاهو- رسمی پیچ
از اصلی ترین مواد اولیه لازم برای تهیه سالادهای ایرانی کاهو می باشد . کاهوها انواع متفاوتی دارند اما کاهو رسمی و کاهو پیچ از قدیم الایام درایران وجود داشته است و مورد استفاده قرار میگرفت و در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است . کاهو در خانواده ی سبزیجات جای گرفته است و یکی ازپرمصرف ترین آن ها محسوب می شود . این سبزی دارای خواص بی شماری است که موجب سلامتی هر چه بیشتر بدن خواهد شد. کاهو از مواد غذایی به شمار می رود که ذره ای کلسترول و چربی در آن وجود ندارد وغذایی کاملا رژیمی می باشد . این محصول سرشار از آنتی اکسیدان است و ویتامین هایی نظیر A,K,C در آن یافت می شود . کاهو از رنگ روشن تا تیره وجود دارد که رنگ آن هر چه تیره تر باشد دارای مواد مغذی غنی تری می باشد .
فواید و خواص کاهو
همچنین از فواید و خواص بی شمار کاهو می توان به کمک به کاهش وزن , کمک به کاهش قند خون, بهبود سلامت مغز, بهبود سلامت قلب, کاهش ابتلا به سرطان, کمک به سلامت چشم, بهبود هضم و دستگاه گوارشی, بهبود سلامت استخوان, بهبود سیستم ایمنی بدن, بهبود قدرت عضلانی, بهبود سلامت پوست و مو, بهبود کم خونی و... اشاره نمود.
شرایط کشت کاهو
کاهو از سبزیجاتی است که درهمه ی مناطق کشور ایران به راحتی کشت می شود. اما در دمای پایین رشدی بهتر دارد و به آب و هوای خنک بیشتر علاقه مند است. پس این محصول برای رشد بهتر به آب و هوای خنک و سرد نیاز دارد. اگر کاهو در شرایط آب و هوایی گرم قرار بگیرد طعمی تلخ پیدا خواهد نمود. پس بهتر است در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل وسرد ومرطوبی هستند کشت شود. اما به طور کلی می توان گفت کاهو را می توان در هر منطقه ای کشت نمود به شرط آنکه رشد آن با گرمای شدیدی همراه نباشد.
محصولی برای تمام فصول
بذر این محصول در مناطق شمالی معتدل و سرد دراوایل پاییز کاشته می شود تا در زمستان بتوانند این محصول را برداشت نمایند . اما اگر می خواهند محصول را در بهار برداشت نمایند باید بذر را در اواخر پاییز در زمین کاشته شود. بذرهایی هم وجود دارند که دیررس هستند و نسبت به گرما مقاوم تر می باشند. بذر این گونه کاهوها تا اواخر فروردین کاشته می شود و تا اواخر بهار می توان آن را برداشت نمود و آن را به بازار میوه و تره بار روانه نمود. پس می توان گفت که در تمامی فصول سال در ایران این محصول یافت خواهد شد.
مصرف کاهو
کاهو ها مخصوصا از نوع رسمی آن باید بعد از اینکه خریداری شد تا چند روز استفاده شود. کاهوها هر چه تازه تر باشند شکیل تر و تردترمی باشند و از مواد مغذی بیشتری برخوردار هستند. اگر کاهو مدت زمانی بیش از چند روز بماند و استفاده نشوند هم رنگ برگها تغییر می کند و هم طعم آن تلخ خواهد شد. بهتر است کاهویی را که خریداری می کنید پس از شست و شو وگرفتن آب آن در کیسه فریزر بگذارید و سر آن را گره بزنید و سپس در یخچال نگهداری کنید. در این صورت مدت زمان بیشتری می توانید از آن بدون تغییر طعم و رنگ استفاده نمایید. همچنین سعی کنید سبزیجات و بالاخص کاهو را در قسمتهای پایین یخچال نگهداری نمایید.
صادر به بازارهای خارجی
کاهوها در ایران در تمام فصول به صورت انبوه کشت می شوند و به علت و فور این محصول غیر از بازارهای داخلی به بازارهای خارجی نیز صادر می شوند. برای صادرات , کاهوها ی دارای وزن و اندازه و شکل ظاهری مناسب را جداسازی می نمایند و در کارتن هایی بسته بندی می کنند. اما وزن آن ها نباید از 8 کیلو بیشتر شود. کاهو محصولی ظریف است و نباید تحت فشار قرار بگیرد باید طوری بسته بندی شود که بتواند سالم به مقصد برسد.
کاهوها پس از برداشت از مزرعه و بسته بندی مناسب بلافاصله به کشورهایی نظیرعراق ,عمان , امارات و قطر صادر می شود و فروش این محصول در بازارهای خارجی رونق بسیار خوبی پیدا نموده است. اغلب برداشت این محصول در زمستان ها افزایش پیدا می کند و کاهوهایی که در فصل زمستان برداشت می شوند از کیفیت بالایی برخوردار می باشند به همین دلیل برای صادرات بسیار مناسب می باشند.
سخن پایانی
برای کشت کاهویی سالم باید تمامی نکات را در نظر بگیریم . این محصول باید در شرایط آب و هوایی و خاک مناسب کاشته شود و در طی مراحل رشد از آن مراقبت لازم به عمل بیاید. در سال های اخیر صادرات این محصول افزایش پیدا نموده است تا جایی که در 4 سال گذشته با رشدی 13.5 درصدی روبه رو شده است که به نسبت سال های قبل ، رشد قابل توجهی داشته است.